Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της Yahoo

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 09:58
UPD:13:22

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ του αναμενόμενου ήταν η κερδοφορία της Yahoo στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, χάρη στα κέρδη που απέφερε στην εταιρεία το μερίδιό της στην Alibaba.com.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία, τα κέρδη της ανήλθαν σε 542,2 εκατ. δολάρια ή 37 σεντς ανά μετοχή, υπερτριπλάσια σε σχέση με τα 142,4 εκατ. δολάρια ή 10 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις της Wall Street τοποθετούσαν τα κέρδη στα 35 σεντς ανά μετοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτής αποδίδεται στα κέρδη ύψους 401 εκατ. δολαρίων που απέφερε στη Yahoo το μερίδιό της στη μητρική εταιρεία του Alibaba.com, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα και προέβη πέρυσι σε αρχική δημόσια εγγραφή.

Εξαιρουμένου του ανωτέρου ποσού, τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφώνονταν στα 11 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδά της ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο σε 1,82 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9%.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2008, η Yahoo τις διατήρησε αμετάβλητες σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου, τις οποίες είχε δημοσιοποιήσει δύο μόλις ημέρες προτού κατατεθεί η προσφορά της Microsoft, ύψους 44,6 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές δεν έδειξαν πάντως να εντυπωσιάζονται από τα αποτελέσματα της εταιρείας, με τη μετοχή της να χάνει στις μετασυνεδριακές συναλλαγές 15 σεντς, έχοντας κλείσει κατά τις κανονικές συναλλαγές στα 28,54 δολάρια.

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, είχε ευχηθεί "κάθε επιτυχία στη Yahoo όσον αφορά τα αποτελέσματά της, αλλά αυτά δεν επηρεάζουν την αποτίμηση της αξίας της Yahoo από τη Microsoft".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα