Ανάκληση scooter Yamaha και ΜΒΚ ΕW50

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 11:34

Στην ανάκληση μοτοποδηλάτων scooter YAMAHA και ΜΒΚ μοντέλο EW50, με εμπορικές ονομασίες Slider (σλάϊντερ) και Stunt (σταντ) προχωρά η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά περίπου 350 δίκυκλα, με αριθμό πλαισίου μικρότερο των VG5SA094000010047 (YAMAHA) και VG5SA095000026744 (ΜΒΚ), στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο κατά την κίνηση του scooter σε ιδιαίτερα ανώμαλο δρόμο η κίνηση του εμπρόσθιου τροχού να προκαλέσει την απασφάλιση του σωλήνα του εμπρόσθιου φρένου από την βάση στήριξης του. Αυτό ίσως προκαλέσει μάγκωμα του σωλήνα ανάμεσα στο σκελετό και την κάτω πλάκα με αποτέλεσμα την μείωση της αποτελεσματικότητας του εμπρόσθιου φρένου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί η βάση στήριξης του σωλήνα του εμπρόσθιου φρένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 6293561-2-3 (αρμόδιος κος Ανδρέας Κοσκινάς).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα