Ανάκληση φορτιστών μπαταριών για ελικόπτερα μοντελισμού

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 11:36

Πρόγραμμα ανάκλησης φορτιστών μπαταριών για ελικόπτερα μοντελισμού εκτελεί η εταιρεία ΡΑΜΠΕΡΚΟΝ ΕΠΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση αφορά 16 κιτ φορτιστών μπαταριών, τα οποία διατέθηκαν το 2007 μαζί με το ελικόπτερο μοντελισμού ART TECH 3D Falcon. Τα προϊόντα αυτά είναι κατασκευής Κίνας και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης της μπαταρίας, αν μετά το πέρας της φόρτισης παραμείνει στο φορτιστή, όταν αυτός είμαι συνδεδεμένος με το ρεύμα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ τρεις περιπτώσεις ατυχημάτων, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα. Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα συμβάν.

Η εισαγωγική εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης ώστε να αποσύρουν τα εναπομείναντα τεμάχια, ενώ στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, συστήνεται να πάψουν άμεσα να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης, όπου και θα αντικατασταθούν τα εν λόγω προϊόντα με άλλα, απολύτως ασφαλή για το χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΡΑΜΠΕΡΚΟΝ ΕΠΕ στα τηλέφωνα 210 6122292 και 6123833.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα