ΕΕΤΤ: Δημόσια διαβούλευση για τον κώδικα δεοντολογίας

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 14:32

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ από τις 23 Απριλίου 2008 μέχρι και τις 30 Μαΐου 2008, με αντικείμενο την έκδοση Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος θέτει γενικές αρχές και διευκρινίζει διαδικασίες που ακολουθούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς τους καταναλωτές.

Η διαβούλευση αυτή αποσκοπεί στην καταγραφή και αξιοποίηση των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων όσον αφορά στον υπό έκδοση Κώδικα, ο οποίος θα έχει ισχύ Κανονισμού. Ο Κώδικας θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τη συμπεριφορά και τις υποχρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων απέναντι στους καταναλωτές σχετικά με τα ακόλουθα ζητήματα:

• Πώληση-Προώθηση Υπηρεσιών

• Ενημέρωση των καταναλωτών πριν την υπογραφή της σύμβασης

• Προϋποθέσεις και Συνθήκες σύναψης των Συμβάσεων

• Ενεργοποίηση & Ποιότητα παρεχόμενης υπηρεσίας

• Εξυπηρέτηση καταναλωτών και διαχείριση καταγγελιών

• Παρουσίαση χρεώσεων

Η ΕΕΤΤ, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, θα ελέγχει την ορθή εφαρμογή του Κώδικα από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και, σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβίαση των διατάξεών του, δύναται να επιβάλει σε αυτούς διοικητικές κυρώσεις.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από:

1. Τον δικτυακό τόπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, http://www.eett.gr

2. Τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος), [Tηλ]: 210 6151000, [Fax]: 210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους γραπτώς, στην πιο πάνω διεύθυνση ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] και μέχρι τις 30 Μαΐου 2008, ώρα 13:00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα