Απαγόρευση εμπορίας & καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 14:41

Τη συνέχιση της απαγόρευσης για άλλα δύο χρόνια της εμπορίας και καλλιέργειας στην Ελλάδα σπόρων σποράς γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810 προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός.

Η νέα Υπουργική Απόφαση (που τροποποιεί και συμπληρώνει την αριθ. 303061/7505/28-6-2007 απόφαση) διευρύνει τον αριθμό των υπό απαγόρευση 51 υβριδίων αραβοσίτου, που περιλάμβανε η προηγούμενη, σε 70, περιλαμβάνει όμως και νέα συμπληρωματικά επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα. Τα νέα αυτά δεδομένα αφορούν πιθανό κίνδυνο της γενετικής αυτής τροποποίησης στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και στη μελισσοκομία.

«Η νέα υπουργική Απόφαση συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της κυβέρνησης για τη μη-καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών και υβριδίων στον ελλαδικό χώρο και εντατικοποιούμε την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, έτσι ώστε συνεχώς να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο η απόφασή μας αυτή» δήλωσε ο κ. Κοντός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα