Διεύρυνση ζημιών για τη Motorola

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 14:51
UPD:14:55

ΣΤΑ 194 εκατ. δολάρια, από 181 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, διευρύνθηκαν οι ζημίες της Motorola στο πρώτο τρίμηνο - διαμορφούμενες χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών - καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να παρουσιάσει νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων ικανά να ανταγωνιστούν αυτά της Apple και της Nokia.

Πτώση σημείωσαν και τα έσοδά της, τα οποία υποχώρησαν κατά 21% στα 7,45 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 7,79 δισ. δολαρίων.

Οι παραδόσεις τηλεφώνων της Motorola υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς τα μοντέλα Razr2 και Z8 δεν κατάφεραν να επικρατήσουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών έναντι του iPhone της Apple και του BlackJack της Samsung Electronics. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 40% στις 27,4 εκατ. συσκευές.

Δυσοίωνες είναι όμως και οι προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρεία να αναμένει ζημίες δύο με τέσσερα σεντς ανά μετοχή – έναντι εννέα σεντς στο πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Motorola έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 40% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Χθες, έκλεισαν στα 9,55 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα