Επέστρεψε στην κερδοφορία η Ford

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 15:19
UPD:15:24

ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ κέρδη ύψους 100 εκατ. δολαρίων εμφάνισε στους τρεις πρώτους μήνες του 2008 η Ford Motor, με τις μειωμένες δαπάνες στη Β. Αμερική να αντισταθμίζουν την πτώση των αμερικανικών πωλήσεων.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη ανακοίνωσε κέρδη πέντε σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 282 εκατ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 1,2% στα 43,5 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών, τα κέρδη της Ford ανήλθαν σε 525 εκατ. δολάρια ή 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για αντίστοιχες ζημίες 15 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ενέτειναν την αισιοδοξία ότι ο διευθύνων σύμβουλός της ¶λαν Μιούλαλι ενδεχομένως να καταφέρει τελικά την ανάκαμψη που είχε υποσχεθεί όταν ανέλαβε τα ηνία της, τον Σεπτέμβριο του 2006.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες, η Ford είχε ανακοινώσει αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της μόλις μία φορά σε διάστημα δύο ετών, ενώ οι συνδυασμένες ετήσιες ζημίες της είχαν διαμορφωθεί στα 15,3 δισ. δολάρια.

Την τελευταία διετία η εταιρεία έχει προχωρήσει επίσης σε ευρύ κύμα απολύσεων, περικόπτοντας συνολικά 46.300 θέσεις εργασίας στη Β. Αμερική. Πέρυσι, μάλιστα, διαπραγματεύτηκε με τα συνδικάτα των εργαζομένων νέες συμβάσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα