Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 07:02

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον της εβδομάδας σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των ναυπηγείων, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η άνοδος της τιμής των καυσίμων και του χάλυβα θα βλάψει τα κέρδη.

Οι μετοχές της Korean Air Lines Co. σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων καθώς το πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες σε επίπεδα ρεκόρ και η UBS AG αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή της μετοχής της, τη στιγμή που οι μετοχές της Qantas Airways Ltd. υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Hyundai Heavy Industries Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής πλοίων στον κόσμο οδηγούσαν τις απώλειες στη Σεούλ μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της από την Credit Suisse Group, επικαλούμενη τις υψηλότερες τιμές χάλυβα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Taiwan Cement Corp. στην Ταϊπέι, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την JPMorgan Chase & Co. επικαλούμενη την αύξηση του κόστους του άνθρακα.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχωρούσε 0,3%, στις 491,21 μονάδες στις 9:58 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν κέρδη. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχωρούσε 0,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα