Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια συρρίκνωση των πιστωτικών αγορών θα περιοριστεί, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τσιπ αυξήθηκαν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,4% φθάνοντας στις 151,51 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκυο, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 21 Απριλίου. Περίπου πέντε μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε κάθε μία που σημείωνε πτώση, με τον δείκτη των τραπεζών να σημειώνει τα μεγαλύτερη κέρδη μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων της περιφέρειας. Ο MSCI σημείωσε άνοδο 1,5% τις πέντε τελευταίες ημέρες, οδεύοντας να κλείσει πέμπτη εβδομάδα ανόδου σε σύνολο έξι εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,8% φθάνοντας στις 14.014,40 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα λόγω εθνικής εορτής.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, μετά το ράλι του δολαρίου και τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας.

Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας αυξήθηκαν τουλάχιστον 5% τον Απρίλιο, αποσπώντας μερίδιο ρεκόρ της αγοράς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, 44,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp.

Υψηλότερες πωλήσεις εμφάνισαν και οι εταιρείες κατασκευής τσιπ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών αυξήθηκαν 3,8% το πρώτο τρίμηνο καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα