Εθιμοτυπική επίσκεψη Γκαργκάνα στον πρωθυπουργό

Νέος διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Γ. Προβόπουλος
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 09:45

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΟ χαρακτήρα αναμένεται ότι θα έχει η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή (στις 10 π.μ.) με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα καθώς, πέρα από την ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας, θα είναι και η αποχαιρετιστήρια.

Ο πρωθυπουργός θα αποδώσει όλες τις πρέπουσες τιμές στον κ. Γκαργκάνα για την προσφορά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεδομένου ότι ο διοικητής συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια θητείας στην Κεντρική Τράπεζα, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 1975.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Ν. Γκαργκάνας τοποθετήθηκε πρώτη φορά το 1996 στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.

Ο κ. Γκαργκάνας παρέμεινε στη θέση του υποδιοικητή έως τις 16 Ιουνίου 2002, οπότε και διαδέχθηκε τον ως τότε διοικητή κ. Λ. Παπαδήμο, ο οποίος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο νέος διοικητής

Στη θέση του κ. Γκαργκάνα θα τοποθετηθεί, μετά τον Ιούνιο οπότε λήγει και η δεύτερη θητεία του, ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος σήμερα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο 58χρονος κ. Γ. Προβόπουλος έχει θητεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη θέση του υποδιοικητή από το 1990 έως και το 1993, ενώ επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομίας, επί υπουργίας Γ. Σουφλιά.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα και διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της Αlpha Βank από το 1994 ως το 2004, οπότε και αμέσως μετά τις εκλογές ανέλαβε τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΠΕ και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Επίσης έχει συμμετάσχει ως διακεκριμένο μέλος σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, μεταξύ των οποίων και στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 1990 έως το 1993. Ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι παντρεμένος, με τρία παιδιά.

Γ.Κ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα