Carlsberg: Απρόσμενες ζημίες 26,8 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 10:42
UPD:10:43

Απρόσμενες ζημίες ύψους 129 εκατ. κορονών (26,8 εκατ. δολαρίων) εμφάνισε η Carlsberg στο πρώτο τρίμηνο του 2008, ως αποτέλεσμα των μεγαλύτερων δαπανών στους τομείς μάρκετινγκ και διανομής.

Η δανέζικη ζυθοποιία, η οποία εξαγόρασε τον περασμένο μήνα μαζί με την Heineken τη βρετανική Scottish & Newcastle, είχε ανακοινώσει στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς κέρδη 45 εκατ. κορονών. Οι αναλυτές προέβλεπαν πως η εταιρεία θα εμφάνιζε φέτος κέρδη 37,8 εκατ. κορονών.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 6,5% και διαμορφώθηκαν στα 9,44 δισ. κορόνες, έναντι ανόδου 14% που είχαν σημειώσει ένα χρόνο νωρίτερα. Όπως ανακοινώθηκε οι δαπάνες για τις πωλήσεις και τη διανομή ενισχύθηκαν σε 3,3 δισ. κορόνες από 3,12 δισ. κορόνες. Επιπλέον, οι χρηματοοικονομικές δαπάνες ανήλθαν σε 628 εκατ. κορόνες από 418 εκατ. κορόνες στο αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Η εξαγορά της Scottish & Newcastle έδωσε στη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Δανίας τον έλεγχο κοινοπραξίας στη Ρωσία, οι πωλήσεις στην οποία σημειώνουν άνοδο, σε αντίθεση με αυτές της δυτικής Ευρώπης, που είτε παραμένουν στάσιμες είτε μειώνονται.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της S&N, η Carlsberg απέκτησε επίσης τον έλεγχο της ελληνικής Μύθος Ζυθοποιία, καθώς και τις επιχειρήσεις της βρετανικής εταιρείας στη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Κίνα και το Βιετνάμ.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της S& N, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ινδία πέρασαν στην κυριότητα της ολλανδικής Heineken.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα