Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Lafarge

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 11:00

Ανώτερα των προσδοκιών εμφανίστηκαν τα κέρδη της υπ’ αριθμόν 1 τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge στο πρώτο τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξή της στις αναδυόμενες αγορές και την υψηλότερη τιμολόγηση.

Ειδικότερα, ο γαλλικός κολοσσός ανακοίνωσε πτώση της κερδοφορίας του στα 150 εκατ. ευρώ ή 79 σεντς ανά μετοχή, από 362 εκατ. ευρώ ή 2,07 ευρώ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 122 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στο ίδιο διάστημα στα τέσσερα δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με πέρυσι κατά 8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 19% των πωλήσεών της προήλθε από τη Βόρεια Αμερική.

Στα σχέδιά της Lafarge για τη φετινή χρονιά συμπεριλαμβάνεται η υλοποίηση επενδύσεων δύο δισ. ευρώ για την επέκταση των εργοστασίων της, κυρίως στις αναδυόμενες αγορές. Τον περασμένο Δεκέμβριο εξαγόρασε έναντι 8,8 δισ. ευρώ την αιγυπτιακή Orascom Construction και αναδείχτηκε έτσι στην μεγαλύτερη παραγωγό της Μέσης Ανατολής, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτησή της από την αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι το 2010 θα αντλεί το 65% των κερδών της από τις αναδυόμενες αγορές, έναντι 45% που αντλεί σήμερα.

Οι μετοχές της Lafarge ενισχύονταν νωρίτερα στο Παρίσι κατά 3,9% στα 119,13 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα