Total: +18% τα κέρδη α’ τριμήνου

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 12:23

Στα 3,6 δισ. ευρώ, από 3,05 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Total στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 18%. Η άνοδός τους αποδίδεται στο «άλμα» των τιμών πετρελαίου κατά τους τελευταίους μήνες καθώς και στις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, των μεταβολών στα αποθέματα και της αξίας του μεριδίου της στην Sanofi-Aventis, τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στην Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 3,25 δισ. ευρώ και ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Σύμφωνα με την Total, η παραγωγή στα νέα κοιτάσματα στην Αγκόλα και τη Μέση Ανατολή αντισταθμίστηκαν από τη διακοπή της παραγωγής στο κοίτασμα Elgin-Franklin της Βόρειας Θάλασσας.

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο στα 2,426 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, από 2,431 εκατ. βαρέλια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μετοχές της Total υποχωρούσαν σήμερα στο Παρίσι κατά 1,1% στα 53,92 ευρώ, έχοντας καταγράψει από τις αρχές του έτους απώλειες της τάξεως του 5,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα