Αυξήθηκε τον Νοέμβριο η ανεργία στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2000 19:34

Στο 4% διαμορφώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ σημειώνοντας ελαφρά άνοδο σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν βρισκόταν στο 3,9% που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο της τριακονταετίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 148.000, ενώ οι θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μειώθηκαν κατά 54.000. Στο βιομηχανικό τομέα οι θέσεις εργασίας παρέμειναν στα ίδια, περίπου, επίπεδα με τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στους τομείς του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση.

Το γεγονός ότι τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική οικονομία απορρόφησε λιγότερους από το αναμενόμενο νέους εργαζόμενους ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως άλλη μία ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει έντονη επιβράδυνση. Ως εκ τούτου, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει από το ερχόμενο έτος σε μείωση των επιτοκίων. Η προσδοκία αυτή αντικατοπτρίζεται σήμερα και στη Wall Street, όπου τόσο ο Nasdaq όσο και ο Dow Jones ενισχύονται σημαντικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα