Κατάργηση της βίζας για τους επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 12:01
UPD:12:23

Την κατάργηση της βίζας για τους επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοινωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, που συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας Sultan Vinsaaedal-Mansouri.

«Ως μία συμβολική, αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, ανακοίνωσα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας την πρόθεσή μας να καταργήσουμε τη βίζα τόσο στα διπλωματικά όσο και στα ειδικά διαβατήρια», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που θα διευκολύνει απίστευτα τη ροή επισκεπτών από τα Εμιράτα και συγκεκριμένα από το Ντουμπάι προς την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα».

Με την κίνηση αυτή της ελληνικής πλευράς εκτιμάται ότι θα υπάρξει εισροή αραβικών κεφαλαίων στη χώρα μας, με τον υπουργό Τουρισμού να προσδοκά ότι μέρος αυτών θα κινηθούν προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων (μαρίνες και λιμάνια).

Σημειώνεται ότι το 2007 το Ντουμπάι προσέλκυσε 28 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το 2008 εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 40 εκατομμύρια επισκέπτες και το 2010 60 εκατομμύρια τουρίστες. Ενδεικτικό της δυναμικής του τουριστικού τομέα στο Εμιράτο είναι η συνεισφορά του στο ΑΕΠ, που φτάνει το 35%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα