Diageo: Διατηρεί τους στόχους για την ετήσια κερδοφορία

Μετά την άνοδο των πωλήσεων γ’ τριμήνου χρήσης
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 12:00

Αμετάβλητους διατήρησε τους στόχους για την κερδοφορία της η μεγαλύτερη παρασκευάστρια οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο Diageo, καθώς οι πωλήσεις της συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας, εξαιρουμένων των εξαγορών και των συναλλαγματικών μεταβολών, αυξήθηκαν κατά 7% στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2008, χάρη στην ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ασία για το ουίσκι Johnnie Walker και την βότκα Smirnoff.

Σημειώνεται ότι η Diageo είχε προβλέψει άνοδο της ετήσιων λειτουργικών κερδών της κατά 9%, εκτίμηση την οποία διατήρησε σήμερα. Ο οικονομικός διευθυντής Νικ Ρόουζ εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία της εταιρείας αναφορικά με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ – την πιο προσοδοφόρα αγορά της εταιρείας.

Στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η Diageo παρουσίασε αύξηση των κερδών της κατά 8,9% στα 975 εκατ. στερλίνες. Οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 8%, ενώ τα έσοδά της στην Ασία σημείωσαν 6% άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα