EDF: Προς υποβολή προσφοράς για την British Energy

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 11:33
UPD:11:34

Στην υποβολή προσφοράς για την απόκτηση του βρετανικού ομίλου πυρηνικών British Energy – η οποία θα είναι μάλιστα 15% χαμηλότερη σε σχέση με την αξία της μετοχής του – προσανατολίζεται η Electricite de France, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αυτές επισημαίνουν, η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας της Ευρώπης ενδεχομένως να καταθέσει την προσφορά της και εντός της ημέρας.

Οι μετοχές της British Energy κατέγραψαν χθες απώλειες 2,6% και υποχώρησαν στις 715 πένες, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 11,5 δισ. στερλίνες (22 δισ. δολ.). Στις 10.30 ώρα Ελλάδος, υποχωρούσαν στο Λονδίνο κατά 1,6% στις 703,5 πένες.

Σημειώνεται ότι ο βρετανικός όμιλος έχει τεθεί στο στόχαστρο διεθνών ενεργειακών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι θα στηρίξει την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση ενέργειας.

Η British Energy – το 35,8% της οποίας ανήκει στο κράτος – γνωστοποίησε τον περασμένο μήνα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, «οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια συγχώνευση ή εξαγορά».

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα