Νέοι Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2000 11:55
UPD:12:16

Στην ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς των τίτλων του ελληνικού δημοσίου το επόμενο έτος, πρόκειται να συμμετάσχουν 15 χρηματιστήρια (ελληνικά και ξένα).

Οπως ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε διεθνούς κύρους μη εγκατεστημένα στην Ελλάδα πιστωτικά και επενδυτικά ιδρύματα να αποκτήσουν την ιδιότητα του Βασικού Διαπραγματευτή στην ελληνική αγορά ομολόγων.

Το γεγονός ότι υποψηφιότητα υπέβαλαν οι μεγαλύτεροι διεθνείς οίκοι, υπογραμμίζει το έντονο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και ασφάλεια.

Οι ξένοι Βασικοί Διαπραγματευτές θα συνδέονται απευθείας με την ΗΔΑΤ, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα από την ίδρυσή της (Μάιος 1998) μέχρι σήμερα και έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ένταξη της χώρας στη ζώνη ευρώ και στην ωρίμανση της ελληνικής αγοράς ομολόγων. Η ΗΔΑΤ είναι μία από τις αρτιότερες ηλεκτρονικές αγορές τίτλων παγκοσμίως που συνδέεται σε συνεχή χρόνο (on line and in real time) με το σύστημα συμψηφισμού και εκκαθάρισης των τίτλων (Αϋλοι Τίτλοι) και προσφέρει ύψιστη ασφάλεια των συναλλαγών με τη μέθοδο straight through processing (STP).

Η συμμετοχή των ξένων χρηματοπιστωτικών οίκων στην ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών (εννέα εκ των οποίων θα διαπραγματεύονται απ΄ευθείας από το εξωτερικό) θα συμβάλλει στη διεύρυνση της αγοράς τίτλων του Δημοσίου και θα διευκολύνει τη διάθεσή τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλη της ομάδας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς από την 1η Ιανουαρίου 2001 είναι τα παρακάτω ιδρύματα:

* ALPHA BANK

JP MORGAN SECURITIES LTD

* BNP-PARIBAS

MERRILL LYNCH INTERNATIONAL

* CREDIT SUISSE FIRST BOSTON (EUROPE) LTD

MORGAN STANLEY & CΟ. INT’L LTD

* DEUTSCHE BANK AG

SAN-PAOLO IMI BANK

* ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

SALOMON SMITH BARNEY

* ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ

* EFG EUROBANK ERGASIAS

UBS WARBURG LTD

* GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΕΛΛ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα