Εγκρίνεται η συμφωνία ΟΤΕ στη Διυπουργική

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 09:11

ΣΗΜΕΡΑ ή αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εγκρίνει την τελική συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Από τα σημεία της συμφωνίας που μπορεί να αλλάζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι το θέμα του τιμήματος για το 3% που θα πουλήσει επιπλέον το Δημόσιο στην DT. Πληροφορίες από το ΥΠΟΙΟ θέλουν την τιμή να βρίσκεται περίπου στα 28 ευρώ ανά μετοχή και το premium για την αύξηση του ποσοστού της γερμανικής εταιρείας στον ΟΤΕ από το 25% που θα αποκτήσει άμεσα κοντά στο 10% σε σχέση με την τότε τιμή αγοράς.

Σε ό,τι φορά το χρόνο εξάσκησης του δικαιώματος προαίρεσης, το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα προβλέπει ότι, το πολύ μέχρι το 2011, η Deutsche Telekom θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

Το δικαστήριο

Στο μεταξύ απορρίφθηκε, τελικά, χθες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΟΜΕ ΟΤΕ για την έκδοση προσωρινής διαταγής που να αναστέλλει τις διαδικασίες για τη σύναψη συμφωνίας με την Deutsche Telekom όσον αφορά τον έλεγχο της διοίκησης του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, για τουλάχιστον δύο ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν εγγράφως για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τους όρους της συμφωνίας και την πορεία των σχετικών διαπραγματεύσεων. Η κύρια αίτηση της ΟΜΕ ΟΤΕ θα συζητηθεί στις 2 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα