Επεκτείνονται οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ

Στο μικροσκόπιο όλα τα ουκρανικά ηλιέλαια, σε μαργαρίνες και μαγειρικά λίπη
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 09:15

ΕΠΕΚΤΑΣΗ των ελέγχων σε όλα τα ουκρανικά ηλιέλαια, καθώς και σε μαργαρίνες και μαγειρικά λίπη, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ προκειμένου να διαπιστώσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος με τις επιμολυσμένες με ορυκτέλαιο ποσότητες ηλιελαίου.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές της «Ν», που προσθέτουν ότι από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά το πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργούν σήμερα οι ελαιουργικές επιχειρήσεις, ώστε να διερευνήσει τους λόγους για τους ορισμένες εξ αυτών δεν διαθέτουν HACCP, ή υπό ποιες προϋποθέσεις έλαβαν πιστοποιήσεις ISO, δεδομένου ότι τα συστήματα αυτοελέγχου αρκετών επιχειρήσεων δεν επέφεραν αποτέλεσμα.

Ο φορέας εκπροσώπησης των ιδιοκτητών εστιατορίων κάλεσε τις επιχειρήσεις του κλάδου να ελέγξουν τα ηλιέλαια που διαθέτουν ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν προέρχονται από τις επιμολυσμένες ποσότητες.

Στο μεταξύ, χθες, ο ΕΦΕΤ προχώρησε και σε νέες αποσύρσεις ηλιελαίων. Πρόκειται για το ηλιέλαιο ραφινέ «Αγρότης» και το ηλιέλαιο «Ανατολή» της επιχείρησης «Ελαιουργία Κρήτης ΑΒΕΕ».

Η Kraft Foods Hellas, ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρει συσκευασίες μαγιονέζας με ημερομηνία λήξης από 29.12.08 μέχρι 01.02.09. Η εταιρεία προσθέτει πάντως ότι λόγω του θέματος που προέκυψε με την επιμόλυνση του ηλιελαίου «προτίθεται να αποσύρει άμεσα όλες τις συσκευασίες μαγιονέζας που περιέχουν ηλιέλαιο».

ΠΛΑ.ΤΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα