Ζημίες 151 εκατ. δολαρίων για τη Freddie Mac

Χαμηλότερες απ' ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 15:11
UPD:15:22

Ζημίες χαμηλότερες απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ Freddie Mac. Αποκάλυψε, παράλληλα, τα σχέδιά της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,5 δισ. δολάρια, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματα από το υψηλό κόστος δανεισμού.

Συγκεκριμένα, οι ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 151 εκατ. δολάρια ή 66 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 84 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν, η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω πώλησης κοινών και προνομιούχων μετοχών «στο εγγύς μέλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Freddie Mac Ρίτσαρντ Σίρον δήλωσε πως η κερδοφορία του τριμήνου ήταν «καλύτερη» από εκείνη των δύο προηγούμενων περιόδων, χάρη στη μείωση των δαπανών, την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας και την άνοδο των εσόδων στα 1,53 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Freddie Mac, Fannie Mae, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ζημίες ύψους 2,19 δισ. δολαρίων – μεγαλύτερες απ’ ό,τι προέβλεπε η Wall Street.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα