Πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων από τους βυτιοφορείς

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 15:15
UPD:16:19

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους πρότειναν στη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας τους οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων, ενώ οι ιδιοκτήτες των φορτηγών φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.

Εν τω μεταξύ, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην έλλειψη καυσίμων παρουσιάζονται στην περιφέρεια. Σχεδόν παντελής είναι η έλλειψη υγρών καυσίμων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη.

Στη Λάρισα άνοιξαν τρία στα 70 πρατήρια και στην Κοζάνη δύο στα 51, ενώ στην Αρκαδία και το Ρέθυμνο ήταν όλα κλειστά.

Ελάχιστα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που λειτούργησαν στην περιοχή της Πάτρας. Σε αδιέξοδο βρίσκεται ολόκληρη η Κρήτη, ενώ κανονικά γίνεται η τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Κέρκυρα.

Χθες, στην Αττική, περίπου το 1/3 των πρατηρίων τροφοδοτήθηκαν με καύσιμα και άνοιξαν για να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς.

Κανονικά κινούνται τα αστικά και τα σχολικά λεωφορεία, τα ασθενοφόρα και τα άλλα οχήματα κοινωφελών οργανισμών αφού ανεφοδιάζονται από την αστυνομία και τον στρατό. Τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν πως έχουν επάρκεια καυσίμων για μία εβδομάδα.

Δηλώσεις Θ. Ρουσόπουλου

Αναφερόμενος στην απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι προχθές μίλησε για ελπίδα και όχι για αισιοδοξία και ανέφερε πως η ελπίδα παραμένει.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα που βάζουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση, ούτε στη σκέψη κανενός υπάρχει να μπει σε δεύτερο πλάνο η οδική ασφάλεια των πολιτών.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα απελευθερώσει το συγκεκριμένο επάγγελμα, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει να κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις, σημειώνοντας παράλληλα πως όντως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα μεταξύ των "15" που συμβαίνει αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα