Κάτω από τα 124 δολάρια η τιμή του αργού

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 09:12

Κάτω από τα 124 δολάρια το βαρέλι κινείται σήμερα η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, παρά την μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε το πρωί κατά 43 σεντς στα 123,79 δολάρια το βαρέλι. Χθες, έκλεισε στη Νέα Υόρκη στα 124,22 δολάρια το βαρέλι. H τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 31 σεντς στα 121,55 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν χθες στη Νέα Υόρκη πάνω από ένα δολάριο, καθώς μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν όψει της θερινής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Μαΐου οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν κατά 15 δολάρια.

Στην εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας καταγράφηκε άνοδος μικρότερη της αναμενόμενης στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ και μείωση αυτών της βενζίνης, εξέλιξη που δεν πυροδότησε ωστόσο περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 176.000 βαρέλια, έναντι 2,25 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,34 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα