Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για πέμπτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των προϊόντων φυσικής παραγωγής και των ναυτιλιακών εταιρειών, αποτέλεσμα των εικασιών ότι η Κίνα επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο στην BHP Billiton Ltd. σε συνδυασμό με την αύξηση των ναύλων που αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 153,32 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανόδου από τις 3 Οκτωβρίου. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 3%. Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν πτώση.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της Ασίας. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 14.276,08 μονάδες. Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι εξαγωγές στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές βοήθησαν τη χώρα να περιορίσει τη μείωση των εξαγωγών στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα