Προειδοποίηση Επιτρόπου Μακρίβι για τη νομοθεσία εξαγορών

Διορία δύο μηνών στην Ελλάδα
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 14:21

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία που εμποδίζει την εξαγορά του ΟΤΕ από άλλη εταιρεία, διαφορετικά θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Τσάρλι Μακρίβι, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε πριν από δέκα ημέρες στην Ελλάδα προθεσμία δύο μηνών για να αλλάξει την επίμαχη νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι όποιος επιθυμεί να αποκτήσει ποσοστό άνω του 20% σε μια στρατηγικής σημασίας δημόσια επιχείρηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης. Σε περίπτωση αποφάσεων στρατηγικής σημασίας σε τέτοιες επιχειρήσεις χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο νόμος αυτός χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει την Marfin Investment Group να αποκτήσει σημαντικό ποσοστό στον ΟΤΕ, που θα της έδινε τον έλεγχο του οργανισμού. Η κυβέρνηση επιθυμούσε ως εταίρο του ΟΤΕ μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία και κατέληξε τελικά αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία με την Deutsche Telekom .

«Αυτό κατά την άποψή μου αντίκειται σε βασική συνθήκη (της ΕΕ)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσάρλι Μακρίβι στους δημοσιογράφους.

«Έχουν δύο μήνες να απαντήσουν στην επίσημη προειδοποίηση. Ελπίζω ότι σε αυτούς τους δύο μήνες θα βρούμε κάποια ρύθμιση και, αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι, θα παραπέμψουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα