Δριμεία αντιπαράθεση στη Βουλή για τον ΟΤΕ

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 10:56
UPD:14:25

A- A A+

Η συμφωνία για τη συμμαχία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom συνιστά ανταπόκριση σε ρητή προεκλογική εξαγγελία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. «Ό,τι είπαμε προεκλογικά, αυτό πράξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η στρατηγική συμμαχία με τον γερμανικό κολοσσό έχει στόχο μεταξύ άλλων την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΟΤΕ, την εδραίωση της θέσης του στη Ν.Α. Ευρώπη, τη θεμελίωση της εξωστρέφειάς του και την προώθηση της ευρυζωνικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από την τεχογνωσία του στρατηγικού συμμάχου, ενώ ισχυροποιείται σημαντικά σε θέματα εξεύρεσης κεφαλαίων για την ανάπτυξή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την εν λόγω συμφωνία, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, εξασφαλίστηκε ισορροπημένο διοικητικό σχήμα και ισορροπημένη μετοχική σύνθεση.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η συμφωνία ισχύει στο διηνεκές και πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ και ότι τον τελευταίο λόγο στην τιμολογιακή πολιτική θα έχει Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

«Με τη συμφωνία διασφαλίζονται τα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων, γι΄ αυτό λοιπόν ας μην δημαγωγεί η αξιωματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Σκληρή κριτική από τον Γ. Παπανδρέου

Κριτική σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για την πώληση του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία.

«Μας αντιμετωπίζετε ως ιθαγενείς κύριε Καραμανλή με αποικιακού χαρακτήρα συμφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου (…) «Για το λόγο αυτό θα βρείτε μπροστά σας το θεσμικό μας έλεγχο και το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να δώσουμε παράσημα στους “εθνικούς ευεργέτες” της κυβέρνησης Καραμανλή που ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα του ΟΤΕ το οποίο είχε αρχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη , δήλωσε με ειρωνικό τόνο ο Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

Εξάλλου, κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει στο αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε βαθιά βουτιά στο απώτερο και το χειροτερο παρελθόν της, λαϊκίζει, αντιφάσκει, δυσφημεί και απαξιώνει, απάντησε στον ίδιο τόνο ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν καταφέρνετε ούτε να αρθρώσετε ενιαίο λόγο».

«Βαθιά βουτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χειρότερο παρελθόν της»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί σήμερα βαθιά βουτιά στο χειρότερο, στο απώτερο, στο καταδικασμένο παρελθόν της. Λαϊκίζει, αντιφάσκει, δημαγωγεί, διαστρεβλώνει, απαξιώνει, δυσφημεί. Δεν καταφέρνετε ούτε να αρθρώστε ενιαίο λόγο. Αυτή είναι η αλήθεια», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Αλαβάνος: «Γιατί δεν βάζετε έναν Γερμανό υπουργό για τον ΟΤΕ;»

«Αφού πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι ψωροκώσταινα και δεν είναι ικανή να διαχειρίζεται το μάνατζμεντ του τηλεπικοινωνιακού της οργανισμού, γιατί δεν βάζετε έναν Γερμανό υπουργό και για τα λιμάνια έναν υπουργό από το Ντουμπάι», ρώτησε χαρακτηριστικά τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/16/1512830.htm , εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

«Εγώ δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα όπως εσείς, εγώ έχω εργαστεί, έχω παλέψει για να ζήσω και να ζήσω την οικογένεια μου», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/16/1512893.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή