ΕΤΕπ: 200 εκατ. ευρώ για το νέο αυτοκινητόδρομο

Σάββατο, 17 Μαΐου 2008 12:42

ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ προς την Ελλάδα ύψους 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα - Τσακώνα και την αναβάθμιση του υπάρχοντος αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο πλαίσιο χρηματοδότησης έργων μεταφορών στη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου προωθείται από το ελληνικό Δημόσιο μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ενώ η μελέτη, η χρηματοδότηση, η κατασκευή, η λειτουργία, η εκμετάλλευση και η συντήρησή του ανατέθηκε στην κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (η παλαιά «¶πιον Κλέος Αυτοκινητόδρομος ΑΕ»), στο πλαίσιο σύμπραξης με το ελληνικό Δημόσιο. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν σημαντικές ευρωπαϊκές και ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες (Vinci SA, HOCHTIEF PPP Solutions, ¶κτωρ Παραχωρήσεις, J&Ρ-Αβαξ ΑΕ και Αθηνά AE).

Η ΕΤΕπ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση προς/από τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, από/προς την περιφέρεια της Αθήνας και τις βορειότερες περιοχές της χώρας. Σημειώνει, επίσης, ότι ο χρόνος ταξιδιού εκτιμάται πως θα μειωθεί κατά μέσον όρο κατά 20% στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα, κατά 30% στο τμήμα Πάτρα-Πύργος και κατά 40% στο τμήμα Πύργος-Τσακώνα.

Τ.Δ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα