Γ. Αλογοσκούφης για ΟΤΕ: Δεν υπάρχει θέμα απιστίας

Προβλέπει αρνητικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 12:59

«Η κυβέρνηση δεν πούλησε τον ΟΤΕ. Ήδη από το 2002, είχε πουληθεί το 66% στο Χρηματιστήριο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στο Real Fm.

Ο κ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, καθώς και ότι ο καθορισμός των τιμολογίων είναι θέμα της δημόσιας διοίκησης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε επίσης την τιμή που παίρνει το ελληνικό δημόσιο από την πώληση του 3% ασύλληπτα μεγάλη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απιστίας και τόνισε:

«Υπάρχει σαφής όρος στη συμφωνία που λέει ότι για να γίνει μεταπώληση των μετοχών του ΟΤΕ, το δικαίωμα πρώτης άρνησης το έχει το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή και μπορεί να αρνηθεί να γίνει μία πώληση αλλά και έχει το δικαίωμα να αγοράσει πίσω τις μετοχές της Deutsche Telekom».

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε ότι το θέμα του εισαγόμενου πληθωρισμού είναι ίσως το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα