Κ. Χατζηδάκης: Ο ΟΤΕ πρέπει να θωρακιστεί

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 14:23

«Στην Ευρώπη και στον κόσμο αυτή την ώρα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών γίνονται μεγάλες επιθετικές επιχειρηματικές κινήσεις, αγορές, συγχωνεύσεις. Επομένως ο ΟΤΕ χρειάζεται να θωρακιστεί», δήλωσε στον ρ/σ Alpha 98,9 ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ακόμη ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι «ο ΟΤΕ, που είναι αυτή την ώρα ένας περιφερειακός παίχτης, πλην της Ελλάδας και στα Βαλκάνια θα μπορούσε με μερικά χρόνια να είναι με τον ίδιο τρόπο.

Ο ΟΤΕ ανά πάσα στιγμή χρειάζεται θωράκιση. Δεν μπορούμε να θεωρούμε ως δεόμενο ότι αυτό που έχει σήμερα ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να αλλάξει και μόνο μπορεί να κερδίζει, το αντίθετο».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι με την εταιρική αυτή συμμαχία ο ΟΤΕ «γίνεται συμμέτοχος στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Ευρώπης, εκσυγχρονίζεται, αποκτά τεχνογνωσία, θα γίνουν περεταίρω επενδύσεις στον ΟΤΕ με τις λεγόμενες συνέχειες και με γερμανικά κεφάλαια δηλαδή και για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι ο ΟΤΕ ανεβαίνει κατηγορία συνολικότερα στην τηλεπικοινωνιακή αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα