Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε επτά ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των εταιρειών real estate, μετά την ανακοίνωση των κερδών της Macquarie Group Ltd. που διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών και της Credit Suisse Group που αναθεώρησε προς τα κάτω τις μετοχές των εταιρειών κατασκευής κατοικιών.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,3% φθάνοντας στις 153,96 μονάδες στις 12:20 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας το ράλι των έξι ημερών του 3,7%. Περίπου δύο μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,3%, φθάνοντας στις 14.224,12 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng απώλεσε 1,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες στις ΗΠΑ οι τραπεζικές μετοχές μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της Citigroup Inc. για τα κέρδη της Goldman Sachs Group Inc. και άλλων χρηματιστηριακών εταιρειών των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι χαμηλότερες αμοιβές από τις συναλλαγές και το underwriting θα περιορίσουν τα κέρδη της τράπεζας το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα