Καθησυχαστικός ο Χρ. Φώλιας για το θέμα με το ηλιέλαιο

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 20:01
UPD:20:43

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το ηλιέλαιο εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, μετά την ενημέρωση που παρέσχε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

«Εξήγησα ότι από τις 6 Μαΐου που ανακοινώθηκε ότι υπάρχει επιμολυσμένο ηλιέλαιο στην Ελλάδα, αυθημερόν ο ΕΦΕΤ και η κυβέρνηση δώσαμε εντολή αποσύρσεώς του, όπως και των υποπροϊόντων που ενδεχομένως είχαν πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Φώλιας.

Πρόσθεσε δε πως «πριν από δύο μέρες, με αυτεπάγγελτους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους εντοπίσαμε και μια ποσότητα που εμείς βρήκαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη», σημειώνοντας πως η δέσμευση έγινε «από ευαισθησία αν και η ενημέρωση που έχω από την ΕΕ είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Εντούτοις απεσύρθη επειδή είναι μη κανονικό και όχι επικίνδυνο» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ποσότητες μη δηλωθείσες σε αποθήκες και καράβια, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα μη καταγεγραμμένο:

«Υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των ποσοτήτων με τους αριθμούς διασαφήσεων, με τις ημερομηνίες, με τα λιμάνια στα οποία ξεφορτώθηκαν και με τα ονόματα των πλοίων με τα οποία ήρθαν. Έχουμε δημοσιοποιήσει και τις ποσότητες και τις εταιρίες οι οποίες έχουν εισαγάγει ή έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το ηλιέλαιο. Έχουμε δημοσιοποιήσει, και είναι στη διάθεση σας, και το ξέρετε αυτό, όλα τα προϊόντα τα οποία αποσύρθηκαν. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην δημοσιοποιείται τη στιγμή που γίνεται γνωστό σε όλους μας».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ σημείωσε πως «ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κατέθεσε προς τιμήν, του παρά την πολύ καλή δουλεία που έχει γίνει, την παραίτησή του προς διευκόλυνση του υπουργού στην κρίση η οποία υπάρχει Έκανα αποδεκτή την παραίτηση του σεβόμενος την ευαισθησία του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα