Koντά στα 134 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 00:16

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές του "μαύρου χρυσού" στον απόηχο της ανακοίνωσης για τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη πλησίασε τα 134 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 5 δολάρια.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού ανήλθε το βράδυ στα 133,17 δολάρια το βαρέλι, σε μικρή απόσταση από την τιμή-ρεκόρ των 133,72 δολαρίων, που σημείωσε λίγο νωρίτερα.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 5,21 δολάρια ανερχόμενη στα 133,05 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία -για την τελευταία εβδομάδα- που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν μείωση κατά 800.000 βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης -μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ- αυξήθηκαν κατά 700.000, αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα ήταν 1,3 εκατ. βαρέλια.

"Η αγορά βρίσκεται σε μια πολύ επιθετική διάθεση και αυτά τα στατιστικά δεν θα την αλλάξουν", σημειώνει ο αναλυτής Τομ Μπεντζ της BNP Paribas Commodity Futures Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα