Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις παγκόσμιες απώλειες, μετά την αναρρίχηση του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και τη σηματοδότηση της Federal Reserve ότι τελείωσε με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1% φθάνοντας στις 150,49 μονάδες στις 11:34 π.μ. στο Τόκυο, με περίπου τέσσερις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία μετοχή που σημείωνε κέρδη. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν πτωτικά.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας με τον δείκτη Nikkei 225 στην Ιαπωνία να υποχωρεί 1,2%, φθάνοντας στις 13.762,27 μονάδες.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από τον Μάρτιο, καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε ότι έκλεισε ο κύκλος της μείωσης των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την απειλή των εταιρικών κερδών από τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ.

Το αργό πετρέλαιο υπερέβη τα 135 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης εν μέσω ανησυχιών ότι οι προμήθειες δεν θα επαρκέσουν μετά την απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα