Air France: Ζημίες 49 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο χρήσης

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 09:40

Ζημίες ύψους 49 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 44 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Air France-KLM Group στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ως αποτέλεσμα της μείωσης των επιχειρηματικών ταξιδιών. Τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν πάντως τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι «έβλεπαν» ζημίες 59 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων με τις οποίες επιβαρύνθηκε ο αερομεταφορέας για τη διευθέτηση αγωγής που κατατέθηκε εναντίον του – καθώς κατηγορήθηκε για χειραγώγηση τιμών στα cargo – οι ζημίες ανήλθαν σε 542 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ανακοίνωσε, παράλληλα, πως αναμένει πτώση των κερδών της για φέτος, λόγω των υψηλότερων τιμών στα αεροπορικά καύσιμα.

Όπως τόνισε, οι τιμές έχουν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, αναγκάζοντάς την να καθυστερήσει τον στόχο για 8,5% επιστροφή κεφαλαίου μέχρι την οικονομική χρήση του 2010. Αντιθέτως, στοχεύει πλέον σε λειτουργικά κέρδη ύψους ενός δισ. ευρώ για φέτος, έναντι 1,4 δισ. ευρώ στο έτος που έληξε το Μάρτιο του 2008.

Ο αερομεταφορέας γνωστοποίησε ακόμη πως θα διανείμει φέτος μέρισμα 58 σεντς ανά μετοχή, αυξημένο κατά 21% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα