Αυξημένα κατά 59% τα κέρδη του LSE

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 12:05
UPD:12:07

¶νοδο της κερδοφορίας του, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε το London Stock Exchange, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Παρόλα αυτά, τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν στάθηκαν ικανά να μετριάσουν τις ανησυχίες για τον όγκο των συναλλαγών και τον ισχυρό ανταγωνισμό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φετινή χρονιά.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του βρετανικού χρηματιστηρίου, η οποία ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο την εξαγορά του ιταλικού Borsa Italiana, ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 173,8 εκατ. στερλίνες από 109,6 εκατ. στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν και κατά 56% στα 546,4 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα θετικά μεγέθη της οφείλονται κυρίως στους υψηλότερους όγκους συναλλαγών. «Ειδικότερα, οι χρηματιστηριακές υπηρεσίες παρουσίασαν εξαιρετικές επιδόσεις, μετά το επιτυχές λανσάρισμα της TradElect, της νέας χρηματιστηριακής πλατφόρμας του χρηματιστηρίου» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του LSE, Karla Furse.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν, παρόλα αυτά μεγάλη πτώση, υποχωρώντας έως και 6%, σε χαμηλά σχεδόν δύο ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα