Νέα ρεκόρ κατέρριψαν οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 13:46
UPD:13:50

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ, πάνω από τα 135 δολάρια, αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του Brent, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι αναφορικά με την επάρκεια των αποθεμάτων.

Χθες, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε απρόσμενη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 5,32 εκατ. βαρέλια, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Πτώση κατά 755.00 βαρέλια κατέγραψαν και οι προμήθειες της βενζίνης, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδό τους.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 135 δολάρια, στο ρεκόρ των 135,14 δολαρίων το βαρέλι, ξεπερνώντας μάλιστα εκείνη του αμερικανικού αργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού σημείωσε νέο ρεκόρ στα 135,09 δολάρια το βαρέλι. Στις 13.23’ ώρα Ελλάδος, διαμορφωνόταν στα 134,38 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,21 δολαρίων.

Το πρόσφατο ράλι των τιμών πυροδοτήθηκε την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα, με τα κέρδη του πετρελαίου να ξεπερνούν μέσα σε μία συνεδρίαση τα τέσσερα δολάρια.

«Τα χθεσινά στοιχεία της EIA πυροδότησαν την τελευταία αυτή άνοδο, ωστόσο υποψιαζόμαστε πως οι τιμές θα ενισχύονταν ούτως ή άλλως», εκτίμησε ο αναλυτής της MF Global Έντουαρντ Μάιρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα