Γ. Αλογοσκούφης-Στρος Καν: Συντονισμός κατά της παγίωσης των υψηλών πληθωριστικών ρυθμών

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 21:45

Η συνέχιση των προσπαθειών για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε επίπεδο ευρωζώνης επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί στη διάρκεια της επίσημης επισκεψής τους στις ΗΠΑ.

Συμφωνήθηκε επίσης η ανάγκη καλύτερου συντονισμού των πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μακροοικονομικές ισορροπίες σε διεθνές επίπεδο και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παγίωσης των υψηλών πληθωριστικών ρυθμών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας συμμετείχε σε εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, όπου διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας και έγιναν ερωτήσεις για επενδυτικές ευκαιρίες σε βασικούς τομείς όπως οι υποδομές, ο τουρισμός κλπ.

Ο κ. Αλογοσκούφης θα απευθύνει χαιρετισμό σε Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα