Στην Κύπρο ο Χρ. Φώλιας

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 21:54

Ελλάδα και Κύπρος, μέσα από συστηματική δουλειά και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μπορούν να ανοίξουν πολλούς νέους δρόμους για τις οικονομίες τους και τις επιχειρηματικές τους κοινότητες, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας σε χαιρετισμό του απόψε κατά την τελετή των εγκαινίων της 33ης Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου.

Σήμερα και οι δύο χώρες έχουν μπει σε μία τροχιά δυναμικής ανόδου, διαθέτοντας σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα λειτουργεί, μεταξύ άλλων, ως δίαυλος των επιχειρήσεων της Κύπρου προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της Κύπρου, επεκτείνονται στη Ν.Α. Μεσόγειο, διευρύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις ευκαιρίες επιχειρηματικής πρόσβασης στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Φώλιας επεσήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος εργάζονται από κοινού για να προσδώσουν στην περιοχή εχέγγυα ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας και γι’ αυτό, πρόσθεσε, στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων τους. «Χρειαζόμαστε μηχανισμούς και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να προωθήσουμε συνεργατικά εγχειρήματα και όχι ακραίες εκδηλώσεις έντασης», κατέληξε ο υπουργός.

Το απόγευμα ο κ. Φώλιας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και είχε χωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης κ.κ.Κυπριανού και Χρυσοστομίδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα