Murchison: Προσφορά 1,47 δισ. δολ. για την Midwest

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 09:48
UPD:09:49

Στην εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Midwest, έναντι συνολικού τιμήματος 1,53 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (1,47 δισ. δολαρίων), συμφώνησε να προχωρήσει η αυστραλιανή παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος Murchison Metals. Σημειώνεται ότι προσφορά για την εν λόγω εταιρεία έχει καταθέσει και η κινεζική Sinosteel.

Το ποσό που προσφέρει η Murchison αποτιμά τη συνολική αξία της Midwest στα 7,17 δισ. δολάρια Αυστραλίας και είναι 12% υψηλότερο σε σχέση με αυτό που προσέφερε η Sinosteel.

Μια πιθανή συγχώνευση εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην Murchison – η οποία στηρίζεται από την ιαπωνική Mitsubishi Corp. – και στην Midwest να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Επιπλέον θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τη χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουν μία από τις ανταγωνιστικές προτάσεις τους για την ανάπτυξη ενός πρότζεκτ κατασκευής λιμανιού και σιδηροδρομικού δικτύου, ύψους τριών δισ. δολαρίων Αυστραλίας, στη χώρα.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, δεδομένου ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν διαθέτει τα κεφάλαια για να ολοκληρώσει το έργο μόνη της, η συγχώνευσή τους θα επιτρέψει την υλοποίησή του.

Οι μετοχές της Midwest ενισχύθηκαν σήμερα στο χρηματιστήριο του Σίδνεϋ έως και 14% στο ρεκόρ των 7,10 δολαρίων Αυστραλίας, ενώ σημαντική άνοδο κατά 15%, στα 4,66 δολάρια Αυστραλίας, κατέγραψαν και οι μετοχές της Murchison.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα