Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ουκρανικής AvtoZAZBank

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 18:22

H Τράπεζα Κύπρου ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της Ουκρανικής τράπεζας AvtoZAZBank, αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές στην Κύπρο και Ουκρανία.

Η Τράπεζα Κύπρου απέκτησε σήμερα το 97,2% της AvtoZAZBank, πληρώνοντας αντίτιμο €57,9 εκατ. σε μετρητά.

Η Τράπεζα Κύπρου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, θα προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες στη Ουκρανία, αξιοποιώντας επίσης το μεγάλο αριθμό πελατειακών σχέσεων που διαθέτει με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η AvtoZAZBank ιδρύθηκε το 1991 και παρέχει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Κίεβο και διαθέτει δίκτυο καταστημάτων το οποίο αποτελείται από 26 καταστήματα και 18 εποχιακά γραφεία συναλλάγματος σε τέσσερις κύριες περιοχές της Ουκρανίας. Η AvtoZAZBank απασχολεί 365 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της στις 31 Δεκεμβρίου 2007, τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας ανέρχονται σε €16 εκατ., το σύνολο των δανείων ανέρχεται σε €98 εκατ. και το σύνολο των καταθέσεων σε €76 εκατ.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία θα αποτελείται από τους κ.κ Ανδρέα Ηλιάδη ( Πρόεδρο ), Γιάννη Κυπρή, Αντώνη Τζιακούρη, Χρίστη Χατζημιτσή, και Κυριάκο Ιακωβίδη.

Τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή των εργασιών της Τράπεζας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ασκεί ο κ.Bairaka Vladyslav Mykhailovych ο οποίος προέρχεται από την εξαγορασθείσα τράπεζα AvtoZAZBank.

Ο κ.Bairaka Vladyslav Mykhailovych διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AvtoZAZbank τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ στο παρελθόν κατείχε ψηλές διοικητικές θέσεις και σε άλλες τοπικές τράπεζες. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη στελεχώσει την AvtoZAZBank με ομάδα Κύπριων στελεχών με επικεφαλής τον κ.. Νίκο Σωφρονίου, ο οποίος θα κατέχει την θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα