Αυξήσεις έως 5% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων πλην της πρώτης τάξης

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 18:37

Αυξήσεις μέχρι 5% στα δίδακτρα για όλες τις τάξεις όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων τάξεων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πλην της πρώτης τάξης, για τη σχολική χρονιά 2008 - 2009, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ Γ. Βλάχος, υπέγραψε την προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση, στην οποία εμπίπτουν όλες οι τάξεις των ιδιωτικών σχολείων, πέραν της πρώτης, για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Το πλαφόν στις αυξήσεις ισχύει και για τις τρεις τάξεις του λυκείου.

Το υπουργείο έλαβε αυτή την απόφαση υπολογίζοντας τη μέση μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του έτους 2007 και τη μεταβολή των αμοιβών του διδακτικού προσωπικού μεταξύ των δύο σχολικών περιόδων, όπως ορίζει ο νόμος.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στις 16 Μαΐου 2008, των διδάκτρων των πρώτων τάξεων των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της χώρας, που θα ισχύσουν τη νέα σχολική περίοδο 2008 - 2009 και τα οποία, με βάση διάταξη του σχετικού νόμου, διαμορφώνονται ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, 88 σχολεία υπέβαλαν εκπρόθεσμα τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, γι' αυτό το υπουργείο - σύμφωνα με το νόμο - «πάγωσε» τα δίδακτρά τους στα περυσινά επίπεδα, μη αποδεχόμενο τα εκπρόθεσμα υποβληθέντα νέα τιμολόγια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα