Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone

Κέρδη ρεκόρ για την εταιρεία στο οικονονομικό έτος
Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 10:00

Την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αρούν Σάριν, ανακοίνωσε η Vodafone, λίγο αφότου έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο, τα οποία ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών, ο 53χρονος Σάριν θα αποχωρήσει τον προσεχή Ιούλιο. Αντικαταστάτης του θα είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Βιτόριο Κολάο.

Η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα ετήσια κέρδη ύψους 6,66 δισ. στερλινών (13,2 δισ. δολάρια) ή 12,5 πενών ανά μετοχή, έναντι ζημιών 5,43 δισ. στερλινών ή 9,84 πενών ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 14% στα 35,5 δισ. στερλίνες.

Ο Σάριν κατάφερε να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία μέσω εξαγορών στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ινδίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, οι οποίες αντιστάθμισαν τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Τις πωλήσεις της εταιρείας ενίσχυσε επίσης η εξαγορά των μονάδων broadband της Tele2 AB στην Ισπανία και την Ιταλία καθώς και η παροχή υπηρεσιών διαδικτύου και e-mail σε κινητά τηλέφωνα.

Οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν στις 23 Μαΐου κατά 0,1% στις 163,3 πένες, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Από τις αρχές του έτους, έχουν υποχωρήσει κατά 13%, έναντι πτώσης 19% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Telecommunication Services.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2003, όταν ο Σάριν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, οι μετοχές της έχουν καταγράψει άνοδο 39%. Την ίδια περίοδο ο FTSE 100 έχει ενισχυθεί κατά 47%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα