Autohellas: Ζημίες 349 χιλ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 10:12

Αυξημένος κατά 15% εμφανίστηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Autohellas/Hertz στο πρώτο τρίμηνο του έτους και ανήλθε στα 27,6 εκ. ευρώ, έναντι 24 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 349 χιλ. ευρώ από κέρδη 794 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 13,9 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Θα πρέπει φυσικά να ληφθεί υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής αγοράς επηρεάζει ανάλογα και τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, επίσης, κατά το πρώτο τρίμηνο έγινε αλλαγή στη μέθοδο αποτίμησης των ακινήτων, επιμετρώντας πλέον την αξία τους στην εύλογη αξία και όχι στην αξία κτήσεως. Η αλλαγή αυτή οδήγησε σε αύξηση της καθαρής θέσης των μετόχων κατά 15,6 εκ. ευρώ με την μικρότερη όμως αποτίμηση μίας εγκατάστασης να επηρεάζει αρνητικά τα αποτέλεσμα κατά 662 χιλ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΟΕΛ



Σχολιασμένα