Αλουμύλ: Κάμψη κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 12:28

Ενίσχυση των πωλήσεων και της μικτής κερδοφορίας της, με παράλληλη πτώση της καθαρής κερδοφορίας λόγω γενικότερων συγκυριών, εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Αλουμύλ Μυλωνάς.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2008 οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 0,7%, στα 65 εκ. ευρώ. Η άνοδος προήλθε, σύμφωνα με την Αλουμύλ, κυρίως από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ, με σημαντικό μερίδιο του ενοποιημένου κύκλου εργασιών να προέρχεται από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας και πολυκαρβονικών φύλλων διεθνώς.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% περίπου, στα 16,8 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), με αφαίρεση των αποσβέσεων επιχορηγήσεων, διαμορφώθηκαν στα 9,6 εκ. ευρώ, μειωμένα οριακά κατά 0,5% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα 3,86 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 17% περίπου, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,87 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 27%,

«Τα συνολικά αποτελέσματα κρίνονται από τη Διοίκηση καθαρά ικανοποιητικά, δεδομένων των εξάρσεων στις τιμές του αλουμινίου του πρώτου τριμήνου, των γενικότερων πληθωριστικών συνθηκών και λόγω της σύγκρισης με ένα εξαιρετικό σε επιδόσεις περσινό τρίμηνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις μειώθηκαν την εν λόγω περίοδο κατά 2% περίπου, στα 50,75 εκ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 6% περίπου στα 4,6 εκ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, σημείωσαν πτώση 47%, στα 0,8 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα