Χατζηιωάννου: Αυξημένα κατά 62,7% τα κέρδη α’ τριμήνου

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 12:34

Οριακή αύξηση σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Χατζηιωάννου, στο πρώτο τρίμηνο του 2008, και διαμορφώθηκε σε ευρώ 37,6 εκατ. έναντι ευρώ 37,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στην ενίσχυση της δραστηριότητας κατά κύριο λόγο του ομίλου Sprider Stores, αφετέρου στη μείωση του κύκλου εργασιών της μητρικής εταιρείας μετά τη στρατηγική απόφαση για εστίαση, ενίσχυση και επέκταση στην υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας επωνύμων προϊόντων έσω ένδυσης.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 20,4% και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 5,9 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε ευρώ 3,0 εκατ. έναντι ευρώ 2,5 εκατ. το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,3%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1,1 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 62,7%.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η μητρική πέτυχε σημαντική μείωση του δανεισμού, καθώς ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της υποχώρησε κατά 52,3% περίπου στα ευρώ 13 ,4 εκατ., χάρις στην επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την μετατροπή μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο με αρκετά ευνοϊκότερους όρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα