Εισαγγελική έρευνα στην έδρα της DT για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 14:44

Η εισαγγελία της Βόννης πραγματοποιήσε σήμερα έρευνα στην έδρα της Deutsche Telekom, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει τον γερμανικό όμιλο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, από το πρωί της Πέμπτης «ερευνητές είναι παρόντες στην έδρα του ομίλου και ενεργούν στο πλαίσιο της έρευνας», που όπως διευκρίνισε, «άνοιξε από την εισαγγελία μέσα στην εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom παραδέχθηκε το Σάββατο ότι τα έτη 2005 και 2006 είχε αναθέσει σε μία άλλη επιχείρηση, την οποία δεν έχει αποκαλύψει, την εξέταση δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών πολλών ατόμων, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφων και μελών του ίδιου της του εποπτικού συμβουλίου, με στόχο να αποκαλύψει την πηγή κάποιων «διαρροών» προς τον Τύπο.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Deutsche Telekom δεν παρακολούθησε ούτε παρήγγειλε την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όμως έβαλε να εξετάσουν τους καταλόγους των κλήσεων γραφεία ντετέκτιβ ή εταιρείες ασφαλείας, για να εντοπίσει τις πηγές διαρροών στον Τύπο.

Ο γερμανικός κολοσσός παραδέχεται πως αυτό έγινε το 2005 και 2006, ωστόσο σήμερα οι Financial Times Deutschland (FTD) αποκαλύπτουν πως οι πρώτες περιπτώσεις παρακολουθήσεων μπορεί να χρονολογούνται από το 2000 http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/29/1518453.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα