Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 15:05
UPD:15:07

Προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες, σε διάστημα τριών μηνών, έναντι του δολαρίου οδεύει το ευρώ, εν μέσω ενδείξεων για επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη παρά την ανάκαμψη του πληθωρισμού στο 3,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή επανήλθε το Μάιο, σε ετήσια βάση, στο ιστορικό ρεκόρ στο οποίο είχε αναρριχηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Παρόλα αυτά, η απρόσμενη πτώση των λιανικών πωλήσεων Απριλίου στη Γερμανία πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη, η οποία μέχρι πρόσφατα έδειχνε να αντιπαρέρχεται τξς παγκόσμιας επιβράδυνσης.

Την άνοδο του δολαρίου στηρίζει επίσης και η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις 13.48’ ώρα Ελλάδος, το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν στα 1,5522 δολάρια / ευρώ, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως και στα 1,5461 δολάρια / ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου.

Το δολάριο υποχωρούσε έναντι του γιεν στα 105,43 γιεν από 105,50 γιεν που έκλεισε χθες, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφωνόταν στα 163,63 γιεν από 163,71 γιεν.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15.30’ ώρα Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα