Αγορανομική διάταξη για τις αλλαγές στις τιμές των προϊόντων

Προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 15:54
UPD:15:57

Την επιβολή προστίμων προβλέπει αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης για όσες επιχειρήσεις παραλείψουν να ενημερώσουν το υπουργείο για τις αλλαγές στις τιμές των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους καθώς και για όσες εφαρμόσουν τις οποιεσδήποτε αλλαγές πριν εκπνεύσει το δεκαήμερο που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Βλάχου, τα πρόστιμα θα είναι 30.000 ευρώ, όμως το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε κωδικό προϊόντος ή υπηρεσίας, του οποίου τα κοστολογικά στοιχεία ή τις τιμές αρνήθηκε ή αμέλησε να γνωστοποιήσει στην αρμόδια υπηρεσία η επιχείρηση.

Η απόφαση αφορά βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεταιριστικά εργοστάσια παραγωγών και εισαγωγικές επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης, καθώς και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

- Χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σε περίπτωση εφαρμογής των τιμών πώλησης των προϊόντων τους ή των εμπορευμάτων τους ή των υπηρεσιών τους που προαναγγέλθηκαν με τους τιμοκαταλόγους που υπέβαλαν στο υπουργείο, πριν από την εκπνοή της χρονικής περιόδου των 10 ημερών.

- Χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σε περίπτωση μη υποβολής των τιμοκαταλόγων τους. Εάν μετά από έγγραφο της υπηρεσίας δεν υποβληθούν οι τιμοκατάλογοι, τότε επιβάλλεται και πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος ή εμπορεύματος ή υπηρεσίας, κατά περίπτωση, που εμπεριέχεται στους εφαρμοσθέντες τιμοκαταλόγους.

- Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος ή εμπορεύματος ή υπηρεσίας, κατά περίπτωση, όταν δεν υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα προβλεπόμενα αναλυτικά κοστολόγια που υποχρεούνται να καταρτίζουν, μέσα στην προθεσμία που θα ορίζεται σε έγγραφο των υπηρεσιών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα