ΔΕΗ: Εκκληση για τερματισμό των καταλήψεων

Προειδοποίηση για περικοπές ρεύματος από τη Δευτέρα
Κυριακή, 01 Ιουνίου 2008 15:26
UPD:16:50

Έκκληση στους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, του δήμου Ελλησπόντου, να σταματήσουν την κατάληψη των ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, απηύθυνε ο διευθυντής Ορυχείων της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μελάς, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μελάς τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΗ και άλλοι δύο δρομολογούνται μέσα στο 2008, για τους οποίους οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων, που πληρούν τα τυπικά προσόντα, έχουν προτεραιότητα για το 13,5% των θέσεων.

Υπογράμμισε, επίσης, πως τα υδάτινα αποθέματα δε θα χρησιμοποιηθούν, ούτως ώστε να προστατευθεί η ύδρευση της Θεσσαλονίκης και η άρδευση των νομών της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η συνεχιζόμενη κατάληψη των ταινιοδρόμων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να εξαγγέλλει περικοπές στην ηλεκτροδότηση από την προσεχή Δευτέρα.

Η κατάληψη ως γνωστόν γίνεται από ομάδα κατοίκων της περιοχής Αγίου Δημητρίου, με αίτημα την πρόσληψη από τη ΔΕΗ μονίμων υπαλλήλων, από τις κοινότητες πέριξ του συγκεκριμένου ατμοηλεκτρικού σταθμού. Αυτή, έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι ταινιόδρομοι τροφοδοσίας του ΑΗΣ με λιγνίτη, οπότε μειώνονται συνεχώς τα αποθέματα στις αυλές και δεν γίνεται αποκομιδή της παραγόμενης τέφρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα