ΟΠΕ: Και δεύτερη επιχειρηματική αποστολή στο Ιράν το φθινόπωρο

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 10:52

Τη δεύτερη επιχειρηματική αποστολή στο Ιράν το φθινόπωρο δρομομολογεί ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), μετά την πρόσφατη, πρώτη αποστολή, που διοργάνωσε πρόσφατα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του σε νέες αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης ελληνικών προϊόντων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, την πρώτη επιχειρηματική αποστολή στην Τεχεράνη, με τη στήριξη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην αποστολή έλαβαν μέρος ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, των προϊόντων ατομικής υγιεινής, των δομικών υλικών, των ειδών συσκευασίας, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των αγροτικών φαρμάκων και λιπασμάτων, των προϊόντων χημικής βιομηχανίας, του λογισμικού και του βιομηχανικού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν συνολικά 130 συναντήσεις με εκπροσώπους ιρανικών επιχειρήσεων - σημαντικούς διανομείς, εισαγωγείς, αγοραστές κ.λπ.- και συζήτησαν μαζί τους τις ευκαιρίες συνεργασίας που παρουσιάζονται. Πολλές από τις συναντήσεις αυτές αναμένεται να καταλήξουν σύντομα σε σημαντικές συμφωνίες, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα